Ben arkeolog değilim, bu bilimdalına sonerium ile tanışana kadar da oldukça yabancıydım. Aslında cahildim demeliyim
Ben arkeoloji okumadığım için arkeolojiyle tanışmamın hikayesini anlatmak istiyorum. 2006 kasımında abim ve deniz (üniversiteden arkadaşlar) aracılığıyla sonerium ile tanıştık. İlk arkeoloji okuduğunu söylediğinde dürüst olmak gerekirse pek ilgimi çekmemişti. Sonraki zamanlarda zannederim yıl sonuydu, onların buluştuğu bir internet sitesinin akdeniz buluşması olacakmış. Bu buluşma Muğladaki bazı antiik şehirlere gezi şeklinde olacakmış. Israr üzerine katıldım ve yağmurlu hava nedeniyle sadece Üzümlüdeki alana gidilebilen geziden çok etkilendim. Özellikle mermer üzeirne yapılan kabartmalar ve oymalar beni cezbetti ve grupla etkinliklere katılmaya çalıştım. Aslında burnumun dibinde olan medeniyetleri kendim bizzat görerek keşfetmeye başladım ve hikayeler güzel geldi. Sonra da geçen sene arkeo-tr sitesine üye olup burada yazılan yazıları takip etmeye başladım. Birkaç sene evvelinde bu tecrübeleri edinseydim sanırım arkeoloji okurdum. Kendime harika bir hobi kazandım, teşekür ediyorum ışık tutan herkese.